Noa Lang rekent af met 'bullshit'

Noa Lang: 'Dat hebben mensen misschien verteld, maar dat is gewoon bullshit'

20 juli om 08:18

Noa Lang benadrukt dat hij niet in onmin leeft met de medische staf van PSV. De 25-jarige buitenspeler deed na het kampioenschap in mei het nodige stof opwaaien met een boodschap op Instagram.

Lang stelde onder meer dat het herstel van zijn hamstringblessure zo veel tijd in beslag nam door meerdere verkeerde diagnoses. 'Er zijn fouten gemaakt, maar ik neem niemand iets kwalijk', schreef hij. In gesprek met ESPN benadrukt de tienvoudig international dat er geen problemen zijn. "Nee, we hebben dat gewoon intern opgelost. Ik wilde gewoon mijn verhaal kwijt, dan doe ik dat in mijn eigen woorden, gewoon zoals het is. Ik draai nergens om heen."

De berichten over onenigheid tussen hem en de staf, wuift Lang weg. "Er zijn nooit problemen geweest met de medische staf, zoals mensen misschien hebben verteld, maar dat is gewoon bullshit", aldus Lang. "Ik heb de dingen verteld zoals ze zijn. Nee, ik neem niemand iets kwalijk, dat heb ik ook duidelijk gezegd. We zijn allemaal mensen en iedereen maakt fouten. Ik heb zelf misschien ook fouten gemaakt. Maar iedereen heeft het beste met mij voor, dus nee: die tijd is geweest. En ik heb bewust gewacht tot ná het kampioenschap."

Lang heeft inmiddels een streep gezet onder de 'zwarte periode'. "Ik neem het mee in mijn rugzak. Het maakt mij sterker en ik heb leren waarderen wat je hebt, als je fit bent. Dat moet je koesteren. Er gaat niets boven gezondheid." De linksbuiten voelt bovendien waardering binnen PSV. "Zij hebben mij letterlijk verteld: jij bent het begin geweest van dit succes. Maar voor mij voelt het wel anders."