Lang openhartig: 'Voor mij nog steeds moeilijk om over te praten'

Lang openhartig: 'Voor mij nog steeds moeilijk om over te praten'

17 juli om 15:52
Laatste update: 17 juli om 15:57

Noa Lang staat liever niet te lang stil bij de slepende blessure die hem een groot deel van het afgelopen seizoen aan de kant hield. De 25-jarige buitenspeler is openhartig en geeft toe dat hij een zware periode achter de rug heeft. 

"Mijn doel dit seizoen is fit zijn", vertelt Lang aan ESPN. "Het is de eerste keer dat ik zo'n jaar heb meegemaakt. Dan leer je beseffen hoe gezegend je bent als je fit bent", reflecteert de aanvaller van PSV, die 22 competitieduels van de landskampioen vanaf de tribune bekeek.

"Dus dat is mijn grootste doel: fit zijn. Het is voor mij nog steeds moeilijk om erover te praten. Het was echt verschrikkelijk", vervolgt een zichtbaar geraakte Lang, die hulp kreeg van coaches. "Maar uiteindelijk moet je het zelf doen. Ik heb een mental coach en ik heb geluk dat ik mentaal sterk ben, maar dat neemt niet weg dat het moeilijk is."

Lang speelde afgelopen weekend vijftien minuten in het oefenduel met Club Brugge. PSV begint het seizoen op 4 augustus met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!