Ten Hag verdedigt transferbeleid United en komst Antony

Ten Hag: 'Antony geen gekke keuze, ik ben nog steeds overtuigd van zijn potentie'

20 juli om 07:57

Erik ten Hag is het niet helemaal eens met de kritiek op het transferbeleid van Manchester United. De Nederlandse manager wijst Antony aan als concreet voorbeeld.

Ten Hag benadrukt dat Manchester United twee jaar geleden moest schakelen toen Mason Greenwood wegviel. "Nummer één op de scoutinglijst van de club was Antony. Dan is 1-en-1 toch 2? Ik had twee jaar geweldig met hem gewerkt. Hij was in bijna elke Champions League-wedstrijd van Ajax de uitblinker. Dus op dat moment was dat geen gekke keuze", zegt de oefenmeester in het Algemeen Dagblad.

"Zeker in de eerste maand heeft hij die potentie ook zeker laten zien: hij scoorde in zijn eerste drie wedstrijden drie keer. Daarna werd het moeilijker, afgelopen seizoen was niet goed. Maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat hij de potentie heeft om bij deze club te spelen", benadrukt Ten Hag, die de kritiek over het prijskaartje van 95 miljoen euro naast zich neerlegt. "Ja, maar ik ga niet over het budget. De budgetten zitten bij United bij de eigenaren en de directie."

Sowieso verdedigt Ten Hag de aankopen die onder hem naar Manchester United zijn gekomen. "Ik kijk daar echt anders naar. Als je de spelers nuchter en analytisch naloopt die we hebben gehaald voor dat eerste seizoen, dan denk ik dat ze het helemaal niet zo slecht hebben gedaan. Lisandro Martínez: topaankoop. Tyrell Malacia in het eerste seizoen: goed gedaan. Christian Eriksen, die transfervrij kwam: goed gedaan. Casemiro in zijn eerste seizoen: heel erg goed."

Ten Hag beaamt wel dat spelers het tweede seizoen minder in vorm waren, maar ziet daar allerlei redenen voor. "Dat betekent niet dat het toen opeens allemaal tóch slechte aankopen waren. Het beeld wordt geschetst dat het aankoop- en spelersbeleid niet goed is, maar ik waag dat te betwijfelen."