Bosz over trainingskamp PSV en Lang

Bosz gaat snel knopen doorhakken: 'Dan zullen de eerste teleurstellingen er zijn'

19 juli om 23:07

De sfeer bij PSV in aanloop naar het nieuwe seizoen is uitstekend, zo vertelt Peter Bosz in een interview op het clubkanaal. De trainer van de Eindhovenaren, die ook een update geeft over Noa Lang, hoeft spelers naar eigen zeggen op dit moment nog niet teleur te stellen. 

"Dit is altijd de fijnste periode", begint Bosz vanuit Duitsland in gesprek met PSV TV. "Geen druk, iedereen denkt dat hij gaat spelen. Iedereen is vrolijk, net vakantie achter de rug. Dat zijn eigenlijk voor een trainer de makkelijkste periodes."

Op 4 augustus speelt de landskampioen tegen Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal. Rond dat duel zal de dynamiek weer anders zijn, weet Bosz. "Zometeen ga je weer keuzes maken. Dan zullen de eerste teleurstellingen daar zijn."

Iemand die, mits fit, niet teleurgesteld lijkt te gaan worden, is Lang. De vleugelaanvaller is hard op weg om weer de oude te worden. "Het gaat goed, maar hij volgt wel een ander programma dan de andere jongens", vervolgt Bosz. "Dus als je kijkt naar wedstrijdminuten, dan bouwen we dat bij hem wat rustiger op. Een van de belangrijke zaken in de voorbereiding is niet geblesseerd raken. Daar zijn we bij hem, gezien zijn voorgeschiedenis, natuurlijk iets voorzichtiger mee. Noa doet het goed, hij is vrij en werkt hard."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!