Traoré lijkt speelgerechtigd bij Ajax voor tweeluik met Vojvodina

'Goed nieuws voor Ajax: Traoré lijkt speelgerechtigd voor belangrijk tweeluik'

19 juli om 17:39
Laatste update: 19 juli om 17:42

Kersverse Ajax-aanwinst Bertrand Traoré lijkt speelgerechtigd te zijn voor het tweeluik met FK Vojvodina, zo meldt De Telegraaf. De Amsterdammers zijn nog wel in afwachting van de bevestiging van de UEFA.

De ochtendkrant schrijft dat men binnen Ajax er vanuit gaat dat ze Traoré op tijd hebben ingeschreven voor de duels met Vojvodina in de tweede voorronde van de Europa League. De wedstrijden worden afgewerkt op 25 juli (thuis) en 1 augustus (uit).

Kort na de afronding van de komst van Traoré werd al duidelijk dat het 'een race tegen de klok' zou worden om de aanvaller op tijd in te schrijven. De multifunctionele aanvaller was nog in afwachting van zijn werkvergunning. 'Het papierwerk lijkt nu in orde', zo valt er te lezen.

Het is nog geen zekerheid dat Traoré meteen in actie zal komen tijdens de heenwedstrijd tegen Vojvodina. Er zal gekeken moeten worden of de rechtsbuiten fit genoeg geacht wordt om in actie te kunnen komen. "We moeten eerst kijken hoe hij er fysiek voor staat, want we moeten het ook niet overhaasten. Hij is een heel explosieve speler en die zijn nu eenmaal wat gevoeliger voor blessures", vertelde Ajax-trainer Francesco Farioli eerder.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!