Lille meldt zich officieel bij Heerenveen voor Sahraoui

'Lille meldt zich met miljoenen van Yoro officieel bij sc Heerenveen'

19 juli om 16:00

LOSC Lille is de eerste club die zich officieel bij sc Heerenveen heeft gemeld voor Osame Sahraoui. De buitenspeler die vorig seizoen veel indruk maakte, kan naar de Franse subtopper, maar de clubs liggen nog ver uit elkaar. 

Lille zou volgens de Leeuwarder Courant voorzichtig een eerste voorstel hebben gedaan, maar dat komt nog niet in de buurt van het bedrag dat Heerenveen voor Sahraoui wil hebben. De 23-jarige Noor ligt nog tot de zomer van 2026 vast en daarom willen de Friezen de hoofdprijs zien. Heerenveen weet ook dat Lille veel te besteden heeft door de verkoop van Leny Yoro. De Fransman vertrok voor minimaal vijftig miljoen euro naar Manchester United.

Sahraoui was vorig seizoen één van de beste dribbelaars van de Eredivisie en dat is dus ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. De buitenspeler stond een tijdje op het lijstje van PSV, maar de Eindhovenaren besloten met Couhaib Driouech in zee te gaan. Sahraoui werd in de winter van 2023 door Heerenveen overgenomen van Valerenga. De Friezen betaalden toen 1,7 miljoen euro voor hem.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!