'Heerenveen moet vrezen voor exit Sahraoui'

'Heerenveen moet vrezen voor exit Sahraoui: bod op tafel, akkoord nog ver weg'

16 juli om 19:34

OGC Nice is concreet in de markt voor Osame Sahraoui. Dat schrijft de Leeuwarder Courant. De Franse club heeft zelfs al een bod uitgebracht, maar een akkoord is nog ver weg.

Het is geen geheim dat Heerenveen de hoofdprijs wil zien voor Sahraoui, die nog tot medio 2026 vastligt in Friesland. Lille OSC is al langere tijd geïnteresseerd in de Noorse buitenspeler, maar nu heeft een andere Franse club zich concreet gemeld bij Heerenveen: zo zou OGC Nice al een officieel bod hebben neergelegd in het Abe Lenstra Stadion. Nice had afgelopen winter overigens ook al interesse in Sahraoui.

Dat bod voldoet echter nog niet aan de eisen van Heerenveen, dat de hoofdprijs wil zien. De akkoord tussen de clubs zou momenteel nog 'ver weg' zijn. Nice maakt op dit moment echter wel de meeste kans op het binnenhalen van Sahraoui, zo klinkt het.

Eerder werd Sahraoui ook gelinkt aan PSV, maar een transfer naar Eindhoven lijkt er op dit moment niet in te zitten voor de aanvaller. Anderhalf jaar geleden nam Heerenveen hem nog voor zo'n 1,7 miljoen euro over van het Noorse Vålerenga. Mocht Sahraoui deze zomer vertrekken, dan kan de club rekenen op een veelvoud van dat bedrag.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!