Ten Hag was niet bezig met mogelijk ontslag: 'Mijn positie liet me volkomen koud'

Ten Hag verklaart tegenvallend seizoen: 'Konden wij moeilijk opvangen'

19 juli om 14:24

Erik ten Hag lag tegen het einde van het afgelopen seizoen onder een vergrootglas in de Engelse media, waar veel over een eventueel ontslag werd gesproken. De trainer dacht zelf echter geen moment aan een vertrek bij Manchester United, zo geeft hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad.

In aanloop naar de FA Cup-finale tegen Manchester City, die uiteindelijk gewonnen werd, ging het veelvuldig over de positie van Ten Hag. Zelf was de oefenmeester daar echter niet mee bezig. "Mijn positie liet me volkomen koud", stelt de trainer. "Ik wilde winnen. Als de clubleiding van United morgen iemand vindt waarvan ze denken dat hij beter is, dan ga ik. Zo simpel is het. Dat zijn de mechanismen in het voetbal die je moet respecteren. Bij een club als deze, maar ook bij Bayern München en Ajax is het glashelder: als je niet wint, heb je een probleem."

Hoewel Ten Hag zelkritisch is, weet hij dat er in het afgelopen seizoen veel tegenslag had. "Dat is een optelsom van factoren geweest. Het eerste wat ik steeds heb gedaan, is mezelf analyseren: wat heb ik laten liggen? Maar er was een aantal cruciale zaken waar ik geen invloed op had, zoals dat enorme aantal blessures. Ik weet dat de pijlen zich in dat opzicht ook op mij richtten, maar zo zit het niet in elkaar."

"Toen wij hier begonnen, had United zes jaar lang geen prijs gewonnen, en dat kwam echt niet omdat ze hier geen goede managers hadden", vervolgt Ten Hag. "Het zegt wél iets over de samenstelling en kwaliteit van de spelersgroep. Dat wist ik toen ik begon, uiteraard. Alleen: het waren langdurige verbintenissen", stelt de manager, die aangeeft dat de club niet het materiaal had om de blessures op te vangen. "In dat proces zaten en zitten we nog steeds. Als je onze selectie vergelijkt met andere topclubs in de Premier League, dan zijn wij zeker in de breedte nog een stuk minder. Exact daarom konden wij die blessures ook zo moeilijk opvangen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!