Koeman maakt zich zorgen over Frenkie de Jong

Frenkie nog geblesseerd, geïrriteerde Koeman geeft update: 'Hij maakt zich zorgen'

19 juli om 10:56
Laatste update: 19 juli om 11:07

Ronald Koeman heeft zich na de Koeman Cup 2024 (golf en padel-toernooi, red.) in Barcelona uitgelaten over de in zijn ogen zorgwekkende fysieke toestand van Frenkie de Jong. De bondscoach van het Nederlands elftal, dat op het EK in Duitsland strandde in de halve finale, heeft contact met de middenvelder.  

De Jong liep in april, tijdens El Clasico, een blessure op aan zijn enkel. Dat gebeurde na een harde botsing met Real Madrid-middenvelder Federico Valverde. Het kostte De Jong deelname aan het EK. Een paar weken later ziet het er nog altijd niet florissant uit voor de oud-speler van Ajax, weet Koeman. "Natuurlijk praat ik met hem, we kennen elkaar goed. Hij maakt zich zorgen over zijn blessure", vertelt de bondscoach in gesprek met diverse Spaanse media, waaronder SPORT en Marca

De Jong meldde zich in aanloop naar het EK nog in Zeist. Rond het gewonnen oefenduel met IJsland bleek echter dat De Jong zou afhaken, een conclusie die getrokken werd na medische tests. "Hij heeft een zware blessure en we moeten afwachten hoe alles gaat. Ik wens hem veel succes en dat hij snel herstelt, maar hij is nog niet klaar om te spelen", vervolgt Koeman, die zijn oud-werkgever Barcelona verwijt dat het simpelweg te veel risico's gelopen heeft. "Daar moeten wij de prijs voor betalen..."

Vlak voordat De Jong zijn enkelblessure opliep, speelde Barcelona een Champions League-tweeluik tegen Paris Saint-Germain. "Hij zat niet in het ritme van de wedstrijden of training om de wedstrijden tegen PSG te spelen. Aan de andere kant begrijp ik het, want het was een heel belangrijk moment voor Barça, maar uiteindelijk wel was niet goed voor Frenkie's gezondheid", besluit Koeman. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!