PSV-aanwinst Flamingo kon ook naar het buitenland

PSV-aanwinst kon ook naar buitenland: 'Maar het moest en zou PSV worden'

19 juli om 10:16

Ryan Flamingo hoefde geen seconde na te denken toen PSV zich voor hem meldde. De verdediger annex middenvelder geeft aan dat er ook buitenlandse interesse voor hem was, maar 'hij moest en zou' een transfer maken naar Eindhoven. 

Flamingo begon de voorbereiding op het nieuwe seizoen nog bij FC Utrecht, en stond even later opeens op De Herdgang in Eindhoven. "In het begin is dat wel heel even wennen, maar ik ben geweldig opgevangen bij PSV. En de transfer hing natuurlijk al wel een tijdje in de lucht", vertelt Flamingo aan Voetbal International

Toen Flamingo door begon te krijgen dat de transfer naar PSV doorgang zou krijgen, werd hij extra voorzichtig. "Ik wilde fit worden, maar ik dacht soms ook wel even: als ik nu maar niet geblesseerd raak. Mijn vader hield me ook rustig. Door te zeggen dat ik gewoon mijn ding moest blijven doen en hard de duels in moest blijven gaan, anders zou ik juist alleen maar geblesseerd raken. Toen ik hoorde dat er daadwerkelijk een akkoord was, werd ik ook rustiger in mijn hoofd."

PSV was overigens niet de enige club die Flamingo aan wilde trekken. De oud-speler van Sassuolo kon Nederland ook achter zich laten. "Maar dat heb ik allemaal afgehouden. De interesse was mooi, maar ik hoefde niet met een andere club te praten, ik wilde naar de beste club van Nederland. Dat zei ik ook tegen mijn zaakwaarnemer, het moest en zou PSV worden. Voor mijn ontwikkeling is dit de beste stap. De gesprekken met de mensen van PSV voelden ook gelijk heel goed. Met Peter Bosz loopt hier de beste trainer rond. Ik word omringd door de beste spelers, dat heeft het afgelopen seizoen ook bewezen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!