'Fenomenale' Salah imponeert bij Liverpool

'Fenomenale' Salah imponeert bij Liverpool: 'Hij is een aanwinst voor Slot'

19 juli om 08:26

Arne Slot lijkt dit seizoen op een zeer gemotiveerde en topfitte Mohamed Salah te kunnen rekenen bij Liverpool. De Egyptische ster blies deze week al zijn teamgenoten weg tijdens een fitheidstest, zo meldt The Athletic.

De Liverpool-selectie kreeg een 'slopende zes minuten durende hardlooptest' voor de kiezen van fitnesscoach Conall Murtagh. Salah bleek daar niet wakker van te liggen. De rechtsbuiten versloeg de Nederlandse verdediger Sepp van den Berg en legde de grootste afstand af. "Fenomenaal", was het oordeel van Murtagh.

The Athletic is onder de indruk van Salah. 'De Egyptenaar werd vorige maand 32, maar vertoont geen tekenen van slijtage. Hij keerde vorige week in ongelooflijke vorm terug en zet de standaard voor anderen om te volgen, zowel in de sportschool als op het trainingsveld. Hij is het perfecte rolmodel voor de groep talenten die zich in de kijker van Slot hopen te spelen', roemt het toonaangevende sportmedium. 'Wat een aanwinst voor de nieuwe hoofdtrainer, zeker in een tijd waarin de selectie die de Nederlander van Jürgen Klopp overnam, niet overloopt van de sterspelers.'

Salah begint aan zijn achtste seizoen op Anfield, nadat hij in 2017 overkwam van AS Roma. Na de afgelopen jaargang, waarin hij dertig keer scoorde en zestien assists gaf in 51 optredens, rezen er nog wat twijfels over zijn toekomst. De aanvaller blijft echter gewoon bij Liverpool, waar hij nog een eenjarig contract heeft.

In tegenstelling tot Salah kan Slot bij Liverpool nog niet over veel andere vaste waardes beschikken. Het bezorgt de Nederlander de nodige hoofdbrekens.