Mikautadze verhuist van Metz naar Lyon

Transferkaping in Frankrijk compleet: Mikautadze vindt nieuwe club na Ajax-debacle

18 juli om 18:12
Laatste update: 23 juli om 16:06

Olympique Lyon is officieel de nieuwe club van Georges Mikautadze. Dat maken de Fransen in een video van anderhalve minuut bekend. Lyon houdt Mikautadze daarmee uit de handen van AS Monaco.

Voor Mikautadze betekent zijn transfer naar Lyon het einde van een roerige periode. De spits maakte vorig jaar zomer de overstap naar Ajax, maar daar vertrok hij na een half jaar alweer. De Amsterdammers verkochten Mikautadze deze zomer officieel terug aan FC Metz en die laatste club verkoopt hem dus gelijk door aan Lyon. Daar moet de Georgiër een duo gaan vormen met routinier Alexandre Lacazette.

Het leek er lange tijd op dat niet Lyon, maar Monaco de nieuwe bestemming van Mikautadze zou worden. De club uit het prinsdom was zo goed als rond met Metz om hem voor twintig miljoen euro over te nemen, maar Lyon stak hier op het laatste moment een stokje voor. Monaco blijft daardoor met lege handen achter en Mikautadze tekent een contract tot 2028 bij Lyon.

Mikautadze staat niet voor het eerst onder contract bij Olympique Lyon. De aanvaller werd geboren in de Franse stad en speelde zeven jaar lang in de jeugdopleiding van de club. Mikautadze kende met Georgië ook een goed EK, waar hij door zijn drie goals gedeeld topscorer van het toernooi werd.