Go Ahead haalt Twigt van FC Volendam

'Go Ahead moet haast maken en wil deal met Volendam snel afronden'

18 juli om 15:22

Go Ahead Eagles gaat zich versterken met Calvin Twigt, meldt ESPN. De 21-jarige middenvelder komt over van FC Volendam, waarmee hij vorig seizoen uit de Eredivisie degradeerde.

Twigt blijft dus actief in de Eredivisie. Volendam ontvangt 'enkele tonnen' uit Deventer, klinkt het. Go Ahead heeft al een akkoord met Volendam bereikt, alleen tussen club en speler moeten de laatste plooien nog worden gladgestreken. Daarna wordt Twigt medisch gekeurd en zet hij zijn handtekening onder een contract bij de nummer negen van vorig seizoen.

Go Ahead wil haast maken met het afronden van de transfer. Vrijdag moet de club de definitieve spelerslijst voor het duel met SK Brann in de voorrondes van de Conference League indienen bij de UEFA. De club wil tegen de Noren graag beschikken over Twigt. De heenwedstrijd in Deventer wordt op 25 juli afgewerkt. Een week later staat de return in Noorwegen op de rol.

Twigt speelde sinds 2014 in de jeugdopleiding van Volendam. Sinds 2021 maakte hij officieel deel uit van de hoofdmacht. In totaal kwam hij tot 84 officiële wedstrijden voor de club uit het vissersdorp. Daarin maakte hij vier doelpunten. Bij Go Ahead moet Twigt de vertrokken Philippe Rommens doen vergeten.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!