Hamann twijfelt aan Slot als opvolger Klopp

Twijfels bij Slot-aanstelling, roep om Alonso: 'Er zijn gekkere dingen gebeurd'

18 juli om 13:47

Opvallende uitspraken van Dietmar Hamann, oud-speler van Liverpool: de vijftigjarige Duitser denkt dat de kans bestaat dat Xabi Alonso na de kerst Arne Slot opvolgt als trainer van Liverpool. Reden: het opvolgen van Jürgen Klopp zou onmogelijk zijn.

Klopp trok na vorig seizoen na negen jaar de deur achter zich dicht op Anfield. Niet veel later stelde Liverpool Slot aan als zijn opvolger. "Ik wens Arne Slot het beste. Maar als je een slechte start hebt en de fans raken snel gefrustreerd, dan weet je het nooit. Ik hoop in elk geval dat hij jaren bij Liverpool blijft", zegt Hamann tegen TopOffshoreCasinos.

Hamann weet hoe de opportunistische voetbalwereld werkt en waarschuwt Slot. "In het voetbal verandert alles heel snel. Misschien heeft Liverpool met kerst al wel een nieuwe manager nodig. Er zijn gekkere dingen gebeurd", aldus de Duitser, die tussen 1999 en 2006 bij Liverpool speelde. Hamann weet via Slot, mocht die daadwerkelijk weggestuurd worden, moet vervangen: Alonso. "Ja, dat zie ik voor me. Het is alleen een kwestie van timing."

Alonso heeft bijgetekend bij Bayer Leverkusen, terwijl hij kon rekenen op interesse van Bayern München en Liverpool. "Die twee clubs willen hem allebei", weet Hamann. "Ik hoop dat The Reds zijn handtekening krijgen."

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!