'Ambitieus VS hoopt na Klopp op Pochettino'

'Ambitieus VS hoopt na Klopp op volgende doorgewinterde Premier League-coach'

18 juli om 09:17

Mauricio Pochettino is ook in beeld om aan de slag te gaan als bondscoach van de Verenigde Staten. De Argentijnse oefenmeester is ook in beeld bij de Engelse bond, nadat Gareth Southgate opstapte na de verloren EK-finale.

Pochettino is na het afgelopen seizoen clubloos: Chelsea nam namelijk na een seizoen alweer afscheid van de keuzeheer. Na het vertrek van Southgate viel de naam van Pochettino in de Engelse media als potentiële opvolger. Tottenham Hotspur-manager Ange Postecoglou zou echter de droomkandidaat zijn. Ondertussen kijkt de VS ook naar Pochettino.

Na de exit van Gregg Berhalter is het gastland van het WK 2026 ook op zoek naar een nieuwe bondscoach. Dat de VS ambitieus is, bleek uit het feit dat de voetbalbond van dat land een poging waagde bij Jürgen Klopp. Nu meldt het Amerikaanse NBC Sports dat Pochettino in beeld is bij de Amerikanen. Mocht de Argentijnse coach aan de slag gaan bij Amerika, dan krijgt hij te maken met PSV'ers Sergiño Dest, Malik Tillman en Ricardo Pepi. 

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!