'Wonderkind' Sullivan is de jongste debutant in de MLS ooit

14-jarig 'wonderkind' en 'toekomstig City-speler' debuteert in MLS

18 juli om 07:13
Laatste update: 18 juli om 07:13

De 14-jarige Cavan Sullivan mag zich de jongste speler ooit in de MLS noemen. De jongeling viel in de nacht van woensdag op donderdag Nederlandse tijd zijn eerste minuten voor het eerste team van Philadelphia Union

Sullivan kwam in de 85ste minuut van de wedstrijd tegen New England Revolution binnen de lijnen en vestigde daarmee een nieuw record. Met 14 jaar en 293 dagen is hij officieel de jongste speler ooit in de hoogste Amerikaanse competitie. Hij pakt het record af van Freddy Adu, die bij zijn debuut voor DC United in 2004 net iets ouder was: 14 jaar en 306 dagen. 

Onlangs tekende Sullivan een profcontract bij de Amerikanen, die samenwerken met Manchester City. Het is de bedoeling dat de jonge Amerikaan - die door zijn club als 'wonderkind' wordt beschreven - in de toekomst voor het eerste elftal van The Citizens gaat spelen. Door de Brexit kan dat echter pas vanaf zijn achttiende. 

Sullivan is niet de jongste debutant ooit in het Amerikaanse profvoetbal. Da'vian Kimbrough debuteerde in oktober 2023 op het tweede niveau toen hij slechts 13 jaar oud was. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!