'Barcelona wil Engelse concurrentie te slim af zijn met persoonlijk aanbod'

'Barcelona wil Engelse concurrentie te slim af zijn met snel persoonlijk aanbod'

17 juli om 23:33
Laatste update: 17 juli om 23:35

FC Barcelona zet alles op alles om Nico Williams naar Catalonië te halen. Zo heeft sportief directeur Deco een onderhoud gehad met de zaakwaarnemer van de EK-winnaar, in de hoop om zo de Engelse concurrentie te snel af te zijn.

Barça wil niets liever dan Williams overnemen van Athletic Bilbao, nadat de aanvaller een bijzonder sterk EK heeft gespeeld. De Catalanen hebben echter last van financiële beperkingen. Dat weerhield Deco er niet van om in gesprek te gaan met de entourage van Williams, weten Fabrizio Romano en Gerard Romero te melden.

Naar verluidt hebben de partijen in Zaragoza met elkaar afgesproken. In het gesprek heeft Deco namens Barcelona een persoonlijk aanbod aan Williams gedaan. Daarmee hoopt de nummer twee van het afgelopen La Liga-seizoen Arsenal en Chelsea te snel af te zijn. De twee clubs uit Londen zitten namelijk ook achter Williams aan.

Als Barcelona de 22-jarige aanvaller binnen wil hengelen, dan zal het de afkoopclausule die in zijn contract bij Athletic staat moeten lichten. Dat zou betekenen dat de Spaanse grootmacht een transfersom van 58 miljoen euro aftikt.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!