'Sebaoui kan naast Heerenveen ook naar NAC, tijdelijke Feyenoord-exit lijkt zeker'

'Sebaoui heeft er optie bij in Eredivisie, tijdelijke Feyenoord-exit lijkt zeker'

17 juli om 22:53

NAC Breda heeft zich gemengd in de strijd om Ilias Sebaoui, zo weet 1908. Dinsdag kwam al naar buiten dat sc Heerenveen de aanvaller hoopt te huren van Feyenoord. De verwachting is dat snel duidelijk wordt waar de toekomst van Sebaoui ligt.

Voor Sebaoui is het momenteel 'fifty-fifty', zo klinkt het: of hij maakt de overstap naar Heerenveen, of hij verkast naar NAC. Beide teams willen de Belg graag tijdelijk overnemen van Feyenoord. Een koopoptie is daarbij bespreekbaar voor de Rotterdammers, die dan wel een bedrag van meer dan drie miljoen euro verlangen.

Het is in ieder geval duidelijk dat Sebaoui Feyenoord op huurbasis gaat verlaten. De verwachting is dat de beslissing snel zal gaan vallen. De verwachting is nu zelfs dat dit donderdag al gebeurt, zo stelt 1908. In dat geval kan Sebaoui de volgende week al beginnen bij zijn nieuwe club.

Vanuit de Eredivisie hebben ook FC Twente, Go Ahead Eagles, Willem II, Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard een oogje op Sebaoui, maar Heerenveen en NAC maken nu de dienst uit in de strijd om zijn handtekening. Feyenoord nam Sebaoui vorig jaar over van Beerschot, waarna hij direct verhuurd werd aan FC Dordrecht. In de Keuken Kampioen Divisie maakte de buitenspeler annex middenvelder indruk.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!