Racisme-slachtoffers Vinícius en Rüdiger zien dader fikse celstraf krijgen

Racisme-slachtoffers Vinícius en Rüdiger zien dader fikse gevangenisstraf krijgen

17 juli om 20:19
Laatste update: 17 juli om 20:25

Een rechter in Spanje heeft een man een celstraf van acht maanden opgelegd vanwege het online verspreiden van racistische boodschappen jegens Real Madrid-spelers Vinícius Júnior en Antonio Rüdiger. Dat heeft de club woensdag bevestigd. 

De man in kwestie had op het forum van de Spaanse krant Marca diverse synoniemen gebruikt om racistische beledigingen te uiten. Op basis daarvan besloot de Spaanse rechter hem een celstraf van acht maanden op leggen, evenals een verbod om de komende twintig maanden gebruik te maken van het forum. 

Als de man een programma over gelijkheid en de strijd tegen discriminatie gaat volgen, betreft de straf een voorwaardelijke gevangenisstraf. Het nieuws van Real Madrid doet denken aan vorige maand. Toen kregen drie supporters van Valencia ook al een (voorwaardelijke) celstraf van acht maanden omdat ze in mei van 2023 in Mestalla vleugelaanvaller Vinícius racistisch hadden bejegend. Dat voorval laaide destijds een gigantische discussie omtrent racisme op in Spanje.