PSV heeft beet en plukt jonge verdediger weg bij Leverkusen: 'We zijn overtuigd'

PSV heeft beet en plukt jonge verdediger weg bij Leverkusen: 'We zijn overtuigd'

16 juli om 17:35
Laatste update: 16 juli om 17:36

Madi Monamay is officieel speler van PSV. De Eindhovenaren nemen het Belgische talent over van Bayer Leverkusen. De achttienjarige verdediger heeft een contract tot medio 2027 ondertekend.

PSV heeft in de afgelopen maanden werk gemaakt van de komst van Monomay. De Eindhovenaren moesten een tijdje onderhandelen met Leverkusen en kregen onder meer concurrentie vanuit België, maar de transfer is nu rond. In de eerste instantie zal Monomay zichzelf moeten laten zien in Jong PSV. Het lijkt erop dat PSV geen forse transfersom betaalt, maar dat Leverkusen wel een flink doorverkooppercentage heeft bedongen.

"Ik ben heel blij dat alles rond is en wil zo snel mogelijk beginnen", reageert Monomay in gesprek met de clubkanalen. "Ik had vanaf het begin een goed gevoel bij PSV en vind het een eer dat ik het shirt mag dragen. Ik wil mijn kwaliteiten laten zien en zo snel mogelijk aansluiting vinden bij de hoofdmacht."

Technisch Manager Jan Vennegoor of Hesselink bevestigt dat hij en PSV veel tijd hebben gestopt in de transfger. "We volgden Madi al voordat hij naar Bayer Leverkusen ging. We hebben hem meermaals bekeken en zijn meer dan overtuigd van zijn kunnen. Hij is een moderne, veelzijdige voetballer met erg veel potentie. We hebben er vertrouwen in dat hij bij PSV de mogelijkheden grijpt om de volgende stappen te zetten."

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!