Vitesse verliest oefenwedstrijd van Jong Ajax

Oefenwedstrijd tussen Vitesse en Jong Ajax op Papendal al voor rust beslist

17 juli om 18:13

Vitesse heeft woensdag een oefenwedstrijd tegen Jong Ajax gespeeld. De Arnhemmers, nog altijd in vrees omtrent het voortbestaan, verloren met 1-3 van de talenten uit Amsterdam.

Het duel tussen Vitesse en Jong Ajax werd afgewerkt op Papendal, achter gesloten deuren, zo tekent De Gelderlander op. Na één helft spelen stond het al 0-3 voor de bezoekers. Rico Speksnijder en Jan Faberski (twee keer) namen de doelpunten voor hun rekening. De ploeg van trainer John van den Brom deed voor rust nog iets terug via Gyan de Regt. In de tweede helft werd er niet meer gescoord.

Vitesse trad voor en na rust aan met andere namen, terwijl Jong Ajax negentig minuten lang met vrijwel dezelfde elf spelers op het veld stond. Onder anderen Naci Ünüvar, afgelopen seizoen door Ajax gestald bij FC Twente, kam in actie.

Vitesse en Jong Ajax komen elkaar komend seizoen mogelijk nog twee keer tegen in de KKD. Daarvoor heeft de club wel een proflicentie nodig, en die is vanwege de huidige financiële situatie in het geding.

Op zaterdag 20 juli speelt Vitesse, dat hiervoor van de Amersfoortse selectie (8-1) en PAOK Saloniki (2-1) won, de eerstvolgende oefenwedstrijd. Dan is de Griekse club OFI Kreta de tegenstander.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!