16-jarige Twente-talenten wijzen Ajax, Feyenoord en Juve af

16-jarige Twente-talenten wijzen Ajax, Feyenoord en Juve af: 'Wel even gezweefd'

17 juli om 17:45

FC Twente-talenten Ruud Nijstad en Benjamin Nagel krijgen tijdens de voorbereiding de kans om zich te laten zien aan trainer Joseph Oosting. De zestienjarigen zijn met de Tukkers mee op trainingskamp naar Oostenrijk.

De twee staan dan ook te boek als grote talenten in Enschede. Nagel werd al begeerd door de gehele Eredivisie-top en nam een kijkje bij Ajax en Feyenoord, meldt TC Tubantia. Nijstad wist een flink aantal Bundesliga-clubs achter zich aan en bracht met zijn ouders een bezoek aan Juventus, dat hem uit alle macht probeerde te verleiden.

"Bij FC Twente zeiden ze al: nu zul je wel naast je schoenen gaan lopen", vertelt Nijstad aan Tubantia. "Die interesse was mooi en eerlijk gezegd heb ik best twee weekjes even gezweefd, maar mijn eerste gevoel sprak toen al zestig procent voor FC Twente. Zij kwamen met een heel goed plan. Ik denk dat het verstandig is om in je eigen omgeving door te breken. Als je echt goed wordt, komen de clubs later wel terug."

Nagel, die in Amerika is geboren en ook voor de Verenigde Staten mag uitkomen, sluit zich daarbij aan. "Ik ben 16 jaar. Als ik weg was gegaan had ik in een gastgezin moeten gaan wonen”, zegt hij. „Nu woon ik nog gezellig bij mijn ouders in Enschede en heb ik al mijn vrienden in de buurt."