Wiegman reageert op mogelijke opvolging Southgate: 'Vind het ongepast'

Wiegman wil 'ongepast gesprek' niet voeren: 'Jammer dat Southgate vertrekt'

17 juli om 17:20

Sarina Wiegman werd eerder al genoemd als toekomstige opvolger van Gareth Southgate. Inmiddels heeft laatstgenoemde bekendgemaakt te stoppen als bondscoach van Engeland, maar Wiegman wil niet ingaan op een mogelijke functie, zo geeft ze aan.

Southgate heeft zijn ontslag genomen als bondscoach van Engeland, nadat hij zijn tweede EK-finale op rij verloor. Na het eerder afgelegd te hebben tegen Italië was nu Spanje te sterk voor de Engelsen. Wiegman wenst echter niet te praten over een eventueel bondscoachschap bij de mannen, zo geeft ze aan na de interland van de vrouwen tegen Zweden (0-0). "Om eerlijk te zijn vind ik het echt ongepast om dat gesprek te voeren. Ik ben aan het werk bij The Lioness, ik ben hier heel gelukkig."

"Ik vind het jammer dat Southgate gaat vertrekken", gaat Wiegman verder. "Ik mag Gareth echt als mens, maar ook als coach. We zagen elkaar niet vaak, maar als we elkaar zagen was het heel leuk. Ik vind het echt inspirerend wat hij heeft gedaan, voor zo'n lange tijd met het Engelse team. Dat is iets om echt heel trots op te zijn", aldus Wiegman, die sinds 2021 aan het roer staat bij de Engelse vrouwen, waarmee ze het EK won en de finale haalde op het WK.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!