Ramaj na lang trainen tweebenig: 'Dat is heel belangrijk voor mij'

Ajacied na lang trainen tweebenig: 'Dat is heel belangrijk voor mij'

17 juli om 15:32

Diant Ramaj kan zowel met links als met rechts een pass versturen en is daar maar wat blij mee. De goalie van Ajax heeft door de jaren heen veel getraind om tweebenig te worden. 

"Dat is heel belangrijk voor mij", laat Ramaj optekenen door AjaxLife. "Als je als doelman onder druk wordt gezet, is het ontzettend fijn als je tweebenig bent. Dat geeft meer mogelijkheden de bal te verwerken, ook onder druk." Volgens Ramaj is zijn tweebenigheid niet alleen voor hem een voordeel, maar voor de hele ploeg. "Je kan de oplossingen zowel links als rechts zoeken."

De keeper van Ajax geeft aan dat hij veel heeft moeten oefenen om tweebenig te worden. "Toen ik jong was, maar nu nog steeds. Als ik de bal op de training met links schiet, wil ik 'm daarna meteen met links schieten." Ramaj probeert de balans 'fifty-fifty' te houden. "Als de trainingsvorm het toelaat, doe ik altijd rechts, links, rechts, links. Tijdens partijvormen kan dat niet altijd natuurlijk."

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!