'Feyenoord en Heerenveen bespreken optie tot koop voor Sebaoui'

'Feyenoord verlangt miljoenen voor beoogde vervanger Sahraoui bij Heerenveen'

17 juli om 11:56

SC Heerenveen en Feyenoord gaan woensdag om tafel om de transfer van Ilias Sebaoui te bespreken, meldt 1908.nl. De Friezen willen de 22-jarige linksbuiten niet alleen huren, maar ook een optie tot koop bedingen. Meer clubs zijn echter in de race.

Heerenveen-trainer Robin van Persie probeert Sebaoui warm te maken voor een overstap naar het Abe Lenstra Stadion. De Marokkaanse Belg lijkt daar steeds meer voor open te staan. Ook Feyenoord lijkt mee te willen werken. De Rotterdammers zetten in op een bedrag van 'enkele miljoenen euro's' als de Friezen hem definitief willen inlijven na de huurperiode, aldus 1908

Heerenveen heeft verreweg de beste papieren, maar ondervindt nog wel concurrentie in de strijd om Sebaoui. Vanuit de Eredivisie tonen ook FC Twente, Go Ahead Eagles, Willem II, Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard interesse. Verder azen het Belgische OH Leuven, het Deense Viborg en het Duitse Elversberg op de aanvaller. Die laatste drie clubs lijken minder kans te maken, omdat Feyenoord het talent liefst vlieguren ziet maken in de Eredivisie.

Met Sebaoui lijkt Heerenveen in te spelen op een mogelijk vertrek van Osama Sahraoui, die met name wordt begeerd door OGC Nice. Of in zijn kielzog ook Shiloh 't Zand de overstap maakt van Feyenoord naar Heerenveen, valt nog te bezien. Die informatie zou al achterhaald zijn. Desondanks blijft de kans groot dat de middenvelder op huurbasis vertrekt uit De Kuip.