'Heerenveen en Van Persie willen Sebaoui huren van Feyenoord'

'Bekende van Van Persie in beeld bij Heerenveen: mogelijk huurdeal met Feyenoord'

16 juli om 19:52
Laatste update: 16 juli om 19:54

SC Heerenveen zet in op een huurtransfer van Feyenoord-aanvaller Ilias Sebaoui. Een deal met de Rotterdammers staat los van een mogelijk vertrek van Osame Sahraoui.

Dat schrijft de Leeuwarder Courant dinsdag. Sebaoui maakte vorig seizoen veel indruk bij FC Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie en draait nu de voorbereiding mee bij Feyenoord. Als het aan Heerenveen ligt, komt de Belg echter snel op tijdelijke basis naar Friesland toe.

1908 voegt daaraan toe dat hoofdtrainer Robin van Persie Sebaoui nog kent van Feyenoord, ondanks dat laatstgenoemde vorig jaar direct na zijn komst verhuurd werd aan Dordrecht. Er zouden meer clubs oren hebben naar het huren van Sebaoui, maar Heerenveen heeft naar verluidt 'een van de beste plaatjes geschetst'.

Bij Feyenoord heeft Sebaoui een contract dat nog twee jaar doorloopt. De nummer twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen pikte de technisch begaafde aanvaller een jaar geleden op bij het Belgische Beerschot. In de Keuken Kampioen Divisie was Sebaoui goed voor elf goals en zeven assists namens Dordrecht.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!