Boussaboun prijst Feyenoord-nieuwelingen

Boussaboun prijst Feyenoord-nieuweling: 'Echt aanwezig, zit veel potentie in'

17 juli om 11:07
Laatste update: 17 juli om 12:12

Ali Boussaboun is enthousiast over de start van Feyenoord onder Brian Priske. De voormalig aanvaller zag dat enkele nieuwelingen zich lieten gelden tijdens de 3-1 oefenzege op KRC Genk van afgelopen weekend. Ook Calvin Stengs kan op lof rekenen.

"Hadj Moussa viel goed in, hij had een paar goede acties", vertelt Boussaboun bij Feyenoord One. "Hij had een keer een kap en zijn tegenstander lag op de grond. Hij is sterk aan de bal en was gretig. Hij maakte zijn acties en hield het soms ook simpel door op balbezit te spelen. Vaak lopen spelers zich stuk omdat ze te veel willen, maar dat deed hij niet."

De achtvoudig Marokkaans international verwacht het nodige van Hadj Moussa bij Feyenoord. De 22-jarige rechtsbuiten gaf vorig seizoen zijn visitekaartje af bij Vitesse, dat hem huurde van Patro Eisden. "Hij zat bij een club met veel gezeur, in een ploeg die niet draaide. Nu ga je naar een club met veel vertrouwen en goede spelers. Hij kan zich focussen op de laatste fase en zich met betere spelers om zich heen verder ontwikkelen. Als die jongen gaat wennen bij Feyenoord zit er nog heel veel potentie in."

Met Chris-Kévin Nadje viel ook een andere zomerse aanwinst in positieve zin op. "Die was ook echt aanwezig. Hij liep alle gaten achterin dicht. Hij is best lang, maar verrassend lichtvoetig en hij beweegt makkelijk. Ik kijk met een glimlach naar deze jongens. Er zit heel veel potentie in, dat vind ik mooi." Boussaboun ziet de toekomst van de Rotterdammers zonnig in. "Als je deze jongens goed kan ontwikkelen en die jongens houden hun koppies erbij, dan ziet de toekomst er goed uit voor Feyenoord."

'Juweel van pass van Stengs

Boussaboun vond Calvin Stengs de Man van de Wedstrijd. De spelmaker gaf onder meer een assist op Igor Paixão. "Wat een juweel van een pass. Het is geen makkelijke bal en hij geeft hem precies tussen de verdedigers door in de loop. Een perfecte bal, die vind ik mooier dan de goal zelf. Stengs is een speler die vrijheid moet hebben om zijn kunsten te kunnen etaleren. Op deze positie kan hij dat. Hij is een van de weinigen in de ploeg die echt oog heeft voor een steekpass."