Simonis over Van Wonderen bij Go Ahead

Go Ahead-trainer Simonis: 'Ik dacht: jeetje, wat een droge boterham'

17 juli om 09:34

Voor Paul Simonis, de nieuwe trainer van Go Ahead Eagles, is Kees van Wonderen zijn mentor. Toch klikte het tussen de twee niet vanaf het begin.

Simonis was vier jaar lang de rechterhand van Van Wonderen, bij Go Ahead en sc Heerenveen. Nu staat hij voor het eerst op eigen benen. In 2020 ontmoetten de twee voor het eerst. "We hadden ergens afgesproken, hij kwam binnen en ik dacht alleen maar: jeetje, wat een droge boterham", zegt Simonis tegen Voetbal International. "Ik dacht: eerst even kletsen, broodje eten, cappuccinootje erbij. Maar Kees kwam direct ter zake. Ik keek hem aan en hij ging helemaal los. De handen naar het magneetbord, naar een boek, de bril ging op, de bril ging af."

Hoewel Simonis niet gelijk overtuigd was, ging hij in op het aanbod van Van Wonderen en werd hij assistent-trainer bij Go Ahead. Daar merkte hij dat de voormalig verdediger helemaal geen 'droge boterham' is. "Kees is mijn klankbord. We hebben vier jaar enorm intensief met elkaar samengewerkt. We zagen en belden elkaar iedere dag. We zijn in die jaren echt naar elkaar toegegroeid. Kees is een soort vaderfiguur, een mentor in het trainersvak."

Bij Go Ahead volgt Simonis René Hake op. De trainer, die met de Deventer club de voorrondes van de Conference League bereikte, verkaste naar Manchester United.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!