Ten Hag lovend over Zirkzee bij United

Ten Hag lyrisch over United-aankoop Zirkzee: 'Zij kunnen daar voordeel uit halen'

17 juli om 08:48

Erik ten Hag denkt dat Joshua Zirkzee voor een nieuwe dynamiek kan zorgen bij Manchester United. De manager vertelt na de verloren oefenwedstrijden tegen Rosenborg BK (1-0) waarom hij de spits van het Nederlands elftal graag aan zijn selectie wilde toevoegen.

Zirkzee kwam voor ruim veertig miljoen euro over van Bologna en tekende een vijfjarig contract op Old Trafford. "Hij kan voor ons een verbindingsspeler zijn. Hij kan de bal vasthouden, maar hij is ook creatief en heeft een goede dribbel", zegt Ten Hag, die benadrukt dat United met Zirkzee een 'nieuw type' spits in huis haalt. "Hij geeft ons tactisch meer opties."

"Dat is goed, omdat we vooral voorin veel spelers hebben die heel direct kunnen spelen", aldus Ten Hag. "Die spelers kunnen veel voordeel halen uit de vaardigheden van Zirkzee." Ten Hag hint erop dat Zirkzee niet de enige zomerversterking zal zijn. "Selecties moeten zo breed mogelijk zijn. Het gaat meer en meer om survival of the fittest."

United speelt de volgende wedstrijd van de voorbereiding op 20 juli tegen Rangers FC. Daarna trekt de Engelse topclub naar de Verenigde Staten, waar de ploeg oefenduels met Arsenal, Real Betis en Liverpool afwerkt. Het is nog onduidelijk wanneer Zirkzee zijn officieuze debuut gaat maken.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!