Timber over gelijkenissen Arsenal en Ajax

'Arsenal past bij het voetbal dat Ajax speelde en waar Ajax voor staat'

17 juli om 08:08

Jurriën Timber zit op zijn plek bij Arsenal. De 23-jarige verdediger, die het voorbije seizoen revalideerde van een zware knieblessure, ziet gelijkenissen tussen The Gunners en zijn voormalig werkgever Ajax.

De verwachtingen van Timber zijn na zijn stap naar Noord-Londen uitgekomen. "Het is honderd procent een warme club. Ik ben direct goed ontvangen. Je moet natuurlijk een beetje geluk hebben, want Arsenal heeft ook andere tijden gekend", laat hij optekenen door Ajax Showtime, refererend aan de jaren waarin de Engelse topclub weinig successen kende. 

"Ik denk dat ik op een goed moment binnenkom, waarin de cultuur bij Arsenal heel goed is", aldus Timber. "Mijn teamgenoten zijn leuk en natuurlijk hebben we een hele goede trainer met een goede staf eromheen. Én we doen het gewoon goed, dat helpt natuurlijk ook. Ik vond de club van tevoren sowieso al mooi, dus dan is dit voor mij eigenlijk dubbelop nu."

Timber stelt dat het qua spelidee weinig aanpassingen vergde na zijn overgang. "Arsenal past ook wel bij het voetbal dat Ajax speelde en waar Ajax voor staat." 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!