Chelsea-teamgenoten woest op Copa-winnaar Enzo: 'Ongeremd racisme'

Chelsea-ploeggenoot spreekt schande van livestream Fernandez: 'Ongeremd racisme'

16 juli om 23:33

Enzo Fernandez heeft wat uit te leggen wanneer hij terugkeert bij Chelsea. De international van Argentinië zette na het winnen van de Copa America een racistisch en discriminerend lied in over de selectie van Frankrijk. Chelsea-teamgenoten Wesley Fofana, Axel Disasi en Malo Gusto zijn niet te spreken over die actie. 

"Ze spelen voor Frankrijk, maar komen uit Angola. Zijn moeder is Nigeriaans, zijn vader komt uit Kameroen. Maar op het paspoort staat Fransman", was het liedje dat Fernandez live op Instagram inzette. Op advies van zijn ploeggenoten kapte Fernandez de livestream snel af, maar toen was het kwaad al geschied.

Fofana, die tot nu toe één interland voor Frankrijk speelde, reageerde op zijn Instagramstory. 'Voetbal in 2024: ongeremd racisme', plaatste hij bij het filmpje van de livestream van Fernandez. Volgens Franse media heeft Fofana zijn Argentijnse teamgenoot van Chelsea direct ontvolgd. Axel Disasi en Malo Gusto zouden dat ook hebben gedaan.

Franse bond is woedend 

De Franse voetbalbond spant een rechtszaak aan tegen de collega's van de Argentijnse voetbalbond. De Fransen spreken van 'beledigende opmerkingen van racistische en discriminerende aard.'