Franse bond sleept collega's uit Argentinië voor de rechter

Franse bond sleept Argentijnse bond voor de rechter: 'Racistisch, discriminerend'

16 juli om 21:31

De Franse voetbalbond spant een rechtszaak aan tegen de collega's van de Argentijnse voetbalbond. De Fransen zijn verbouwereerd over het racistische en discriminerende gezang van Argentijnse internationals. 

Na het winnen van de Copa America vierden de Argentijnen feest en werd een lied over het nationale elftal van Frankrijk gezongen. 'Ze spelen voor Frankrijk, maar komen uit Angola. Zijn moeder is Nigeriaans, zijn vader komt uit Kameroen. Maar op het paspoort staat Fransman', klonk het uit de Argentijnse kelen. 

'De voorzitter van de Franse voetbalbond, Philippe Diallo, veroordeelt ten zeerste de onaanvaardbare racistische en discriminerende gezangen tegenover de Franse spelers tijdens een lied, gezongen door de spelers en supporters van het Argentijnse team na het winnen van de Copa América en verspreid op sociale media', valt er te lezen in een statement.

De Fransen zijn woedend. 'De Franse voetbalbond spant dan ook een rechtszaak aan wegens beledigende opmerkingen van racistische en discriminerende raad.'