'Feyenoord bedingt terugkoopoptie in Groen-deal met Excelsior'

'Feyenoord bedingt terugkoopoptie in deal met stadsgenoot Excelsior'

16 juli om 19:16

Feyenoord heeft een terugkoopoptie bedongen bij de verkoop van Nesto Groen. Dat onthult Niels van Duinen, de technisch manager van Excelsior, tegenover het Algemeen Dagblad.

Vorige week werd officieel bekend dat Groen Feyenoord verruilt voor stadsgenoot Excelsior. De spits was elf jaar lang actief bij De Stadionclub en speelde in diverse oefenduels mee met de hoofdmacht. Tegenover het AD wil Van Duinen niets kwijt over de transfersom die Excelsior betaalt. Wel onthult hij dat Feyenoord een terugkoopoptie heeft bedongen.

De hoogte daarvan is niet bekend, net als verdere details over de clausule. Hoofdtrainer Ruben den Uil ziet desondanks dat Groen bewust voor Excelsior heeft gekozen. "Dat Nesto zijn doorlopende contract bij Feyenoord opgeeft om bij ons te komen spelen, doe je niet om er financieel beter van te worden. Hij kiest bewust voor een club waar de kans op speeltijd realistischer is", zo laat hij optekenen. Bij Excelsior zette Groen zijn handtekening onder een driejarig contract, met de optie voor nog een seizoen.