Propper noemt doelstelling van FC Twente

"Ik denk dat we gewoon Europees voetbal willen halen, dat is nu de doelstelling"

16 juli om 18:19

Robin Pröpper verwacht dat FC Twente het komend seizoen bij vlagen zwaarder gaat krijgen dan afgelopen jaar. De captain van de Tukkers stelt dan ook dat het opnieuw behalen van de derde plek niet de doelstelling is.

Doordat Twente vorig seizoen derde werd, mag het binnenkort deelnemen aan de voorronde van de Champions League en is het in ieder geval tot en met de winter verzekerd van Europees voetbal. Of Twente dit seizoen opnieuw kan strijden voor plek drie, durft Pröpper tegenover Voetbal International echter niet te zeggen. "We hebben nu ook zeker tien extra wedstrijden. Dus er gaan periodes komen waarin het moeilijker gaat dan vorig jaar", zo stelt de captain.

"Dan is het voor ons een kwestie om bij elkaar te blijven en de focus te houden op waar we mee bezig zijn. Ik denk dat we gewoon Europees voetbal willen halen, dat is nu de doelstelling", is Pröpper duidelijk. Maandag hoort Twente wie het treft in de derde voorronde van de Champions League: Slavia Praag, Lille, Red Bull Salzburg of Rangers FC. Pröpper zegt geen voorkeur te hebben. "Voor Twente wordt het sowieso een mooi affiche."

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!