'Geen United meer voor Southgate, zelfs niet bij exit Ten Hag'

'Geen United meer voor Southgate, zelfs niet in 'worst case-scenario' Ten Hag'

16 juli om 17:14

Gareth Southgate was aanvankelijk in beeld als opvolger van Erik ten Hag bij Manchester United, maar dat is nu compleet veranderd. Ondanks de exit bij het Engelse elftal van Southgate, lijkt een move naar Old Trafford er niet meer in te zitten.

Dinsdag werd bekend dat Southgate na de verloren EK-finale gaat vertrekken bij Engeland. Enkele maanden geleden dacht United serieus aan het binnenhalen van de oefenmeester als vervanger van Ten Hag. In de tussentijd heeft de Nederlandse manager echter bijgetekend en het vertrouwen gekregen bij The Red Devils. Daardoor kan Southgate een streep zetten door een move naar United.

Dat blijft naar alle waarschijnlijkheid ook zo als Ten Hag een 'rampzalige' seizoensstart zou beleven. Dat schrijft The Daily Mail. United is nu bezig om de oud-trainer van onder meer Go Ahead Eagles, FC Utrecht en Ajax alle 'tools' te geven die hij nodig heeft om te presteren. Ten Hag krijgt het vertrouwen, maar mocht hij in het 'worst case-scenario' alsnog het veld moeten ruimen, dan lijkt United de voorkeur te geven aan Thomas Tuchel boven Southgate.

Deze zomer wil United Ten Hag nog voorzien van een centrale verdediger en een middenvelder, nadat Joshua Zirkzee recent al werd overgenomen van Bologna. Vorig seizoen eindigde Ten Hag op een teleurstellende achtste plek in de Premier League, maar legde hij wel beslag op de FA Cup.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!