PEC huurt Gooijer van Ajax

Done deal: Ajax maakt melding van binnenlandse huurmove Gooijer

16 juli om 16:18
Laatste update: 16 juli om 17:26

PEC Zwolle neemt Tristan Gooijer tijdelijk over van Ajax. De verdediger wordt voor één seizoen verhuurd door de Amsterdammers. Gooijer heeft nog een contract tot medio 2026 bij Ajax.

Gooijer maakte vorig seizoen op 14 december 2023 onder toenmalig trainer John van ’t Schip zijn debuut voor Ajax tijdens de Europa League-wedstrijd tegen AEK Athene (3-1 zege). In totaal kwam de rechtsback uiteindelijk tot dertien duels in de hoofdmacht vorig seizoen. Op 28 september 2023 zette Gooijer nog een handtekening onder een contractverlenging tot medio 2026.

PEC Zwolle was naarstig op zoek naar een rechtsback nadat clubicoon Bram van Polen na zeventien jaar zijn profvoetbalschoenen aan de wilgen hing. Met de komst van Gooijer heeft de club nu een mogelijke vervanger binnen. Bij de Zwollenaren kan de rechtspoot vlieguren gaan maken in de Eredivisie

In 2016 verruilde Gooijer de jeugdopleiding van Almere City voor die van Ajax. Ondanks dat de rechtsback dertien keer uitkwam voor Ajax 1 kwam het nog niet van een echte doorbraak. Een onuitwisbare indruk wist Gooijer niet te maken. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!