Bologna aast op Dallinga en Ajax-target

'Bologna komt in zoektocht naar Zirkzee-opvolger uit bij Dallinga en Ajax-target'

16 juli om 16:13
Laatste update: 16 juli om 16:24

Bologna is in de zoektocht naar een opvolger voor Joshua Zirkzee uitgekomen bij Thijs Dallinga. Dat meldt Gianluca Di Marzio. Ook vermeend Ajax-target Evann Guessand staat op het lijstje.

Na de transfer van Zirkzee naar Manchester United is Bologna naarstig op zoek naar een nieuwe spits. Volgens de doorgaans goed ingevoerde Di Marzio is Dallinga één van de namen die genoemd wordt. De spits van Toulouse maakt indruk in de Ligue 1 en werd eerder al genoemd bij verschillende clubs in de Premier League. In februari werd de naam van Dallinga ook al gekoppeld aan Bologna.

Naast Dallinga is ook Guessand in beeld bij de Italianen. De spits van OGC Nice werd eerder al gelinkt aan een transfer naar Ajax door Foot Mercato. Guessand zou er goed opstaan bij Francesco Farioli, die deze zomer de overstap maakte van Nice naar Ajax. De Amsterdammers kunnen dus rekenen op concurrentie van de kersverse Champions League-deelnemer.

Dallinga maakte in de zomer van 2022 de overstap van Excelsior naar Toulouse. Sindsdien maakte de spits in 86 wedstrijden 37 goals voor de Franse club. In november 2023 maakte Dallinga zijn debuut voor het Nederlands elftal tegen Gibraltar (0-6 winst). Daarna werd de spits niet meer opgeroepen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!