UEFA Elftal van het EK 2024

UEFA maakt Elftal van het Toernooi: geen enkele Nederlander, opvallende spits

16 juli om 15:43
Laatste update: 16 juli om 15:49

De UEFA heeft het Elftal van het Toernooi bekendgemaakt via de officiële kanalen. Het elftal wordt gedomineerd door Spanjaarden. Geen enkele Nederlander krijgt een uitverkiezing.

Na het behalen van de halve finale met Frankrijk krijgt doelman Mike Maignan de plek onder de lat toebedeeld. Op rechtsback vinden we de enige speler van finalist Engeland terug. Kyle Walker flankeert het centrale duo Manuel Akanji en William Saliba op rechts. Op links krijgt Marc Cucurella als enige Spaanse speler een plekje in de achterhoede.

Het middenveld van het toernooi is volledig Spaans. Speler van het Toernooi Rodri staat rechts op het middenveld geposteerd met naast hem Fabián Ruiz. Voor het Spaanse duo staat Olmo, die aanvankelijk nog als wissel aan het toernooi begon. Mede door de blessure van Pedri speelde Olmo uiteindelijk een uitstekend toernooi en werd hij ook samen met onder meer Cody Gakpo topscorer.

In de voorhoede vinden we die uitzonderlijke talenten terug. Nico Williams, die onder meer een doelpunt scoorde in de finale tegen Engeland, staat op linksbuiten. Jamal Musiala staat als valse spits in de punt van de aanval. Op rechtsbuiten staat het Talent van het Toernooi Lamine Yamal.

Het Elftal van het Toernooi op het EK 2024

Maignan; Walker, Akanji, Saliba, Cucurella; Rodri, Ruiz, Olmo; Yamal, Musiala, Williams.