'Ajax toont interesse in buitenspeler Fulham'

Sky Sports: Ajax toont interesse in buitenspeler van Fulham

16 juli om 15:18

Ajax toont interesse in Fulham-aanvaller Harry Wilson. Dat meldt althans Sky Sports dinsdagmiddag. De 55-voudig international van Wales heeft nog een contract tot medio 2026 bij Fulham. 

Of de Premier League-club openstaat voor een vertrek van Wilson, is niet duidelijk. De 27-jarige rechtsbuiten, die ook als aanvallende middenvelder en linksbuiten uit de voeten kan, speelde het afgelopen seizoen 43 officiële duels voor The Cottagers. Daarin scoorde hij vijf keer en gaf hij negen assists. 

Wilson speelt sinds 2021 voor Fulham, dat hem na een jaar op huurbasis voor veertien miljoen euro definitief overnam van Liverpool. De aanvaller genoot zijn opleiding bij The Reds, maar wist niet door te breken op Anfield. Hij werd eerder onder meer verhuurd aan Hull City, Derby County en Bournemouth. In totaal kwam hij tot dusverre tot 95 wedstrijden in de Premier League en 131 in de Championship.

Ajax lijfde onlangs al Bertrand Traoré in als nieuwe rechtsbuiten. De Amsterdammers hebben nog wel een tweede vacature op die positie, maar eerder schreef Voetbal International dat de club zich daarbij vooral richt op een jong, vermoedelijk Zuid-Amerikaans talent. Wilson heeft wel als voordeel dat hij op meerdere posities uit de voeten kan.