'Barça kan Williams niet betalen, Chelsea en Arsenal loeren'

'Strijd barst los: Williams lijkt te duur voor Barça, Engelse kapers op de kust'

16 juli om 14:56

De strijd om Nico Williams dreigt in alle hevigheid los te barsten. FC Barcelona heeft hem bovenaan het wensenlijstje staan, maar de Catalanen krijgen concurrentie van Premier League-topclubs Arsenal en Chelsea. Dat meldt The Athletic.

Arsenal richt zich in eerste instantie op het aantrekken van Riccardo Calafiori en een centrale middenvelder, zoals Mikel Merino. Mochten The Gunners genoeg ruimte maken in de selectie dan kan manager Mikel Arteta mogelijk ook een nieuwe vleugelaanvaller verwelkomen. Williams geldt in dat geval als favoriete kandidaat.

Ook Chelsea richt de pijlen op de EK-smaakmaker van Spanje. The Blues willen hem dolgraag vastleggen en verrichtten al het nodige voorwerk. Zo werd de 22-jarige buitenspeler het afgelopen seizoen geregeld bekeken bij Athletic Bilbao. Chelsea is daarmee serieus in de race, maar beseft dat de concurrentie van FC Barcelona groot is. Bovendien lijkt de speler zelf het liefst in La Liga te blijven.

Barça geldt als favoriet, maar kent een belangrijk en mogelijk onoverkomelijk obstakel. Hoewel de Catalanen met Williams denken te kunnen wedijveren met Real Madrid, dat dinsdag Kylian Mbappé presenteerde, is de financiële situatie nog altijd penibel. Volgens The Athletic heeft Barça moeite om de transferclausule van 58 miljoen euro op te hoesten. Een transfer naar Camp Nou is deze zomer zelfs een moeilijk verhaal. De entourage van Williams sluit overigens niet uit dat hij nog een jaar bij Athletic blijft.

Barça-spelers teleurgesteld in Williams-uitspraak Laporta

De berichtgeving staat haaks op de woorden van Joan Laporta. "Vandaag de dag zou Barça het financieel aankunnen om een speler als Nico Williams te kopen", zei de preses onlangs. The Athletic weet dat die woorden niet goed zijn gevallen in de selectie van Blaugrana. Een aantal spelers is teleurgesteld dat zij telkens om geduld worden gevraagd, en niet eens zijn ingeschreven voor La Liga, terwijl de club publiekelijk over het kopen van spelers praat.