Rodri wekt woede: Gibraltar dient klacht in bij UEFA

Rodri wekt woede: Gibraltar dient klacht in bij UEFA tegen Spanje-middenvelder

16 juli om 13:28

Rodri heeft zich de woede op de hals gehaald van Gibraltar. De Spaanse EK-uitblinker zong maandagavond tijdens de huldiging in Madrid dat Gibraltar onderdeel is van Spanje. Dat zit de Gibraltarese bond dusdanig dwars dat het een officiële klacht indient bij de UEFA.

Spanje was maandag massaal op de been om de Europese titel te vieren. Diverse spelers namen de microfoon, onder wie Rodri. De controleur van Manchester City zette vervolgens het liedje in: "Es español, Gibraltar es español!" Alvaro Morata wijst hem er nog fijntjes op dat hij zelf in Engeland speelt, maar daar zit hij niet mee. "Dat maakt me niet uit."

Gibraltar ziet de humor er niet van in en gaat protest aantekenen bij de UEFA. De bond laat zich nog informeren wat precies de beste stappen zijn. Gibraltar is officieel een kolonie van het Verenigd Koninkrijk en geldt als Brits overzees gebied, maar dat wordt niet erkend door de Spaanse regering. Het onderwerp ligt dan ook gevoelig. 'Voetbal is geen plek voor zulk gedrag, dit zijn onacceptabele liedjes', schrijft de bond van Gibraltar over de actie van Rodri.

De middenvelder van La Roja werd uitgeroepen tot beste speler van het EK. Bondscoach Luis de la Fuente schoof hem zelfs naar voren als topkandidaat voor de Ballon d'Or.