Freund lovend over Simons

'Simons is een exceptionele speler, zal goede carrière hebben op hoogste niveau'

16 juli om 12:45
Laatste update: 16 juli om 12:47

Christoph Freund, sportief directeur van Bayern München, is zeer te spreken over de ontwikkeling van Xavi Simons. De Oranje-international wordt de afgelopen weken nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Der Rekordmeister.

Tijdens de presentatie van Bayern-aanwinst Hiroki Ito wordt Freund gevraagd naar de toekomstplannen van de Duitse topclub. Hierbij wordt ook de naam van Simons genoemd. "Xavi is een hele goede speler. Hij heeft een heel goed EK achter de rug en zeer sterk seizoen in de Bundesliga met Leipzig vorig seizoen", reageert Freund op vragen van de pers.

"Xavi heeft zich de afgelopen jaren bijzonder goed ontwikkeld. Simons heeft alles wat er nodig is. Hij zal een geweldige carrière hebben op het hoogste niveau", vervolgt Freund zijn lofzang. Hij wil verder niets los laten over de mogelijke komst van Simons. "Zowel op mentaal vlak als persoonlijkheid, is hij een exceptionele speler. Verder heb ik niks te zeggen, alleen dat ik het een goede speler vind."

Afgelopen seizoen werd Simons door Paris Saint-Germain verhuurd aan RB Leipzig, waar hij een uitstekende indruk maakte. Op dit moment geniet de jongeling nog van een vakantie na de EK-uitschakeling met het Nederlands elftal, maar daarna zal er een beslissing worden gemaakt over zijn toekomst. Een nieuwe verhuurperiode lijkt het meest voor de hand te liggen. Hij staat nog tot medio 2027 onder contract bij PSG.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!