Akpom looft Farioli bij Ajax

Farioli zorgt voor duidelijkheid bij Ajax: 'Iedereen zegt hetzelfde over hem'

16 juli om 11:46

Francesco Farioli maakt indruk op Chuba Akpom. De Engelse spits, die zich ook uitliet over zijn toekomst bij Ajax, zou graag met de Italiaanse oefenmeester samenwerken bij de Amsterdammers.

Er heerst een positieve vibe bij Ajax sinds de komst van Farioli. "Volgens mij hebben alle jongens er tot nu toe veel plezier in. We hebben ons de afgelopen maand al erg goed vermaakt", steekt Akpom van wal tegenover de NOS over de flink aanwezige Farioli. "Langs het veld tijdens de wedstrijd, hij is erg fanatiek. He's into it. Ik vind dat erg leuk, het voelt alsof hij niet alleen de manager is, maar onderdeel is van het team. Als een extra speler op het veld. Ik zie dat als iets heel positiefs."

Niet alleen vanwege zijn gedrevenheid op en naast het veld maakt Farioli indruk. Ook op tactisch gebied maakt Akpom stappen. "De coach is heel erg nauwkeurig in de manier waarop hij wil opbouwen. Er is echt een structuur en iedereen moet zich ook aan die structuur houden, aan de tactiek. Verdedigend weten we ook wat we willen, we willen de bal 'hoog op het veld' veroveren. Ja, de filosofie is vrij duidelijk eigenlijk."

Ook voor Akpom persoonlijk zorgt de nieuwe aanpak van Farioli voor veranderingen. "Hij wil dat ik veel meedoe in balbezit en hoog druk zet. Daar ben ik blij om", aldus de Engelsman, die meer moet uitzakken als spits. "Het draait allemaal om balans. De coach wil dat ik altijd in connectie sta met de rest van de ploeg."

Een eventueel vertrek ligt in ieder geval niet aan de komst van Farioli. "Ik zou graag onder deze nieuwe trainer willen werken, om eerlijk te zijn. Iedereen zegt hetzelfde over hem. Ik heb echt genoten van de afgelopen maand. We zullen zien hoe het gaat."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!