Ajax gelinkt aan Sulemana

'Voormalig Ajax- én PSV-target opnieuw gelinkt aan transfer naar Amsterdammers'

16 juli om 09:54
Laatste update: 16 juli om 10:02

Ajax wordt gezien als een van de mogelijke nieuwe bestemmingen voor Kamaldeen Sulemana. Dat meldt The Athletic. De aanvaller staat onder contract bij Southampton, maar kon niet aarden in Engeland.

Volgens het doorgaans goed ingevoerde The Athletic is Sulemana aan het wikken en wegen waar zijn toekomst zou moeten liggen. De 22-jarige aanvaller maakte in januari 2023 voor meer dan 26 miljoen euro overgenomen van Stade Rennes, maar hij kon niet settelen in het Championship. Slechts tien keer begon de dribbelaar in de basis.

Ajax is een van de clubs die de situatie van Sulemana in de gaten houdt. Volgens het Engelse medium zijn er een aantal clubs geïnteresseerd in de Ghanees. AS Roma, OGC Nice en Amsterdam worden genoemd als de mogelijke nieuwe bestemmingen. Ajax was in 2021 ook al in de markt voor Sulemana. Destijds koos de aanvaller voor een transfer naar Stade Rennes. Voor zijn transfer naar Southampton in 2023 werd ook PSV gelinkt aan de aanvaller.

Het is de vraag of de Amsterdammers Sulemana nu kunnen betalen. De marktwaarde van de Ghanees, die nog een contract heeft tot medio 2027 bij het gepromoveerde Southampton, wordt geschat op dertien miljoen euro. Het is een publiek geheim dat Ajax eerst moet verkopen om spelers te kunnen kopen. Met de komst van Bertrand Traoré hebben de Amsterdammers bovendien transfervrij een aanvaller binnen weten te halen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!