Vink verwacht dat Schouten vertrekt bij PSV

Vink vreest voor PSV: 'Zou me verbazen als hij geen transfer maakt'

15 juli om 23:08

Marciano Vink zou verbaasd zijn als het verblijf van Jerdy Schouten in Eindhoven langer duurt dan één seizoen. De analist is diep onder de indruk van de PSV'er en genoot van hem op het EK, zo geeft hij aan in Voetbalpraat.

"Hij heeft zich bij Bologna echt mega ontwikkeld en we hebben dat in het afgelopen seizoen in de Eredivisie gezien, maar ik had niet gedacht dat hij die rol van Frenkie de Jong, die we allemaal aan Veerman hadden toebedeeld, als eerste aanspeelpunt voor de verdediging zo goed in zou vullen", aldus Vink.

"Het dribbelen wat Frenkie de Jong doet is een manier om tot een aanvalsopbouw te komen en dat is hartstikke goed, want je zorgt ervoor dat de tegenstander moet gaan nadenken", vervolgt de analist, die Schouten een andere manier van opbouw ziet hanteren. "Schouten doet het met één of twee keer raken en positioneel goed staan. Ik heb zó genoten van Schouten, dat meen ik oprecht. Op dit niveau."

Het lijkt Vink dan ook sterk dat Schouten niet wordt weggekaapt bij PSV. "Het zou me zeer verbazen, dat meen ik oprecht. Als je kijkt naar topclubs, zoals Inter, maar ook de top zes van Engeland, die willen op die positie iemand die de bal niet verliest. Rice vult bij Engeland die rol in met veel passjes naar links en rechts, maar Schouten kan tussen de linies mensen vinden met een gemak waar je u tegen zegt. Clubs als Arsenal zoeken zo'n type."

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!