Huiberts gelukkig met AZ-aanwinst: 'Hebben hem lange tijd gevolgd'

Huiberts gelukkig met AZ-aanwinst: 'Hebben hem lange tijd gevolgd'

15 juli om 23:13

AZ is met de komst van Troy Parrott niet over één nacht ijs gegaan. De opvolger van Vangelis Pavlidis werd er langer gevolgd door de Alkmaarders, zo geeft technisch directeur Max Huiberts aan in gesprek met Voetbal International.

Pavlidis, die onlangs verkocht werd aan Benfica, werd een jaar geleden reeds aan een vertrek uit Alkmaar gelinkt. Toen had AZ Parrott al in het vizier als opvolger van de Griek, maar Tottenham Hotspur zou te hoog in de boom hebben gezeten. Inmiddels is Parrott wél speler van AZ, na een deal waarin bepaald zou zijn dat AZ vier miljoen euro direct betaalt, wat met bonussen op kan lopen tot een bedrag van acht miljoen euro.

De prestaties van Parrott bij Excelsior, dat hem in het afgelopen seizoen huurde van Spurs, hebben Huiberts des te meer overtuigd. "Hij heeft in de Eredivisie laten zien makkelijk doelpunten te kunnen maken. We hebben hem lange tijd gevolgd en met de informatie die wij hebben, zijn we ervan overtuigd dat hij met zijn kwaliteiten goed bij AZ past. Met de komst van Troy hebben we de spitspositie weer met veel goede opties gedekt."

Zelf staat Parrott te popelen om te beginnen bij AZ. "Ik ben fit, ben na de competitie nog met Ierland op pad geweest en heb vakantie gevierd in Griekenland en Portugal. Ik kan niet wachten hier te beginnen. AZ is een topclub in Nederland. Er was meer interesse, uit Engeland maar ook uit Nederland. Maar AZ past qua speelstijl bij me denk ik. Net als Excelsior paste. Maar dit is een niveautje hoger."

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!