Makaay onder de indruk van Schouten op EK

Makaay onder de indruk: 'Hij was de beste speler van Oranje op het EK'

15 juli om 22:26
Laatste update: 15 juli om 22:28

Jerdy Schouten was de beste Oranje-speler tijdens het EK, meent Roy Makaay. De voormalig topspits heeft er vrede mee dat het eindtoernooi er voor het Nederlands elftal na de halve finales op zat.

Oranje eindigde als derde in de poule, versloeg in de knock-outfase Roemenië en Turkije en vond uiteindelijk tegen Engeland zijn Waterloo. In gesprek met ESPN maakt Makaay de balans op. "Ik denk dat Jerdy Schouten de beste speler was van Nederland", zegt hij. Makaay gaat voorbij aan Cody Gakpo, die gedeeld topscorer van het EK is geworden. "Gakpo was wel de beste aanvaller van Oranje op het EK."

"Maar er zijn er meer die goed waren. Bart Verbruggen was uitstekend, Stefan de Vrij en Nathan Aké ook", gaat Makaay verder. De oud-spits kan ermee leven dat het EK in de halve eindstrijd strandde. "Ik denk dat we vooraf voor de halve finale hadden getekend. Na de groepsfase kwamen ze aan de gunstige kant van het schema terecht. Aan het einde zie je dan dat de andere landen bij de laatste vier meer kwaliteit hebben."

Het Oranje-legioen heeft indruk gemaakt op Makaay. "Het was ideaal voor de Nederlandse fans, omdat het in een buurland was. In de beginperiode van het toernooi zat ik in Duitsland en daar waren ze ook zeer te spreken over de Nederlandse supporters."

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!