Ten Hag kritisch op United na nederlaag tegen Rosenborg

Ten Hag kraakt United na oefennederlaag: 'Niet de standaard van topvoetbal'

15 juli om 22:02

Erik ten Hag is op z'n zachtst gezegd niet blij met wat hij maandag van zijn ploeg gezien heeft. Manchester United verloor de eerste wedstrijd van de voorbereiding met 1-0 van Rosenborg BK, de nummer elf van Noorwegen.

"Dit is niet de standaard voor topvoetbal", stelt Ten Hag tegenover de clubkanalen van United. Dat Rosenborg middenin de competitie zit - de Eliteserien is veertien speelrondes onderweg - vindt de manager geen excuus. "We kunnen op dit moment niet wedstrijdfit zijn. Zij zijn veel fitter, maar wij zijn Manchester United en moeten beter presteren."

Ten Hag benadrukt dat het in de voorbereiding niet alleen om het spel, maar óók om resultaat gaat. "De standaard bij United is om te winnen, niet verliezen", stelt hij. "Dit was onder onze standaard."

Op 20 juli speelt United de volgende wedstrijd van de voorbereiding, in Schotland tegen Rangers FC. Daarna trekken The Mancunians naar Amerika, waar Arsenal, Real Betis en Liverpool de tegenstanders zijn.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!