Niet Monaco maar Lyon gaat aan de haal met Mikautadze

'Mikautadze zegt Monaco af en geeft jawoord aan andere club'

15 juli om 21:23
Laatste update: 15 juli om 21:29

Niet AS Monaco, maar Olympique Lyon lijkt voormalig Ajacied Georges Mikautadze in te gaan lijven. De Georgiër leek de stap van FC Metz naar de Monegasken te maken, maar Lyon zou op het punt staan de deal te kapen, zo meldt L'Équipe.

Volgens het Franse medium is Lyon dichtbij de komst van de aanvaller, die al enkele weken akkoord zou zijn over een vijfjarig contract. Mikautadze zou een overgang naar Monaco zelf weigeren, ondanks het akkoord dat Metz met de club bereiken. Ook Mikautadze zelf leek een principeakkoord te hebben met Monaco, maar er is toch een kink in de kabel gekomen. Een overeenkomst tussen Metz en Lyon wordt spoedig verwacht.

Lyon wil de deal snel afronden, zodat Mikautadze op tijd is voor de start van het seizoen in augustus, omdat Alexandre Lacazette in die periode meedoet aan de Olympische Spelen. Erna zullen de twee spitsen een duo moeten gaan vormen.

Metz degradeerde naar de Ligue 2, ondanks de dertien goals en vier assists die Mikautadze leverde in de tweede helft van het seizoen. De optie tot koop werd door Metz gelicht, waardoor de Georgiër voor dertien miljoen euro definitief terugkeerde. Nu lijkt Mikautadze direct doorverkocht te worden.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!