Traoré nog niet tegen Vojvodina voor Ajax

Farioli noemt twijfelgeval bij Ajax in Europa League: 'Moeten voorzichtig zijn'

15 juli om 21:07

Bertrand Traoré kan mogelijk nog niet in actie komen voor Ajax in het tweeluik tegen FK Vojvodina in de voorrondes van de Europa League, stelt trainer Francesco Farioli. De Italiaan wil de aanvaller rustig brengen.

Traoré werd eerder op de maandag gepresenteerd door Ajax, waar hij voor twee jaar heeft getekend. De oude bekende, die in het seizoen 2016/2017 ook al in Amsterdam speelde, geldt als de eerste zomeraanwinst voor de club. Zijn rentree laat mogelijk nog even op zich wachten. "Hij moet sowieso eerst nog wat papierwerk in orde brengen. Daarnaast moeten we zijn fysieke fitheid in de gaten houden", zegt Farioli tegen ESPN.

"Hij is een explosieve speler, dus we moeten voorzichtig zijn. We willen hem natuurlijk zo snel mogelijk aan het werk zien, de club is er hard mee bezig", aldus de trainer. "We moeten slim zijn en hem klaarstomen. Dan kunnen we ook op de lange termijn van hem genieten." Op 25 juli en 1 augustus staan de wedstrijden tegen Vojvodina op de rol. "We doen er alles aan om hem speelgerechtigd te krijgen voor de eerste twee wedstrijden. Als ik me niet vergis is de deadline voor het inleveren van de spelerslijst op 19 juli. Er is dus weinig tijd en het is nu aan de club."

"Wij doen er alles aan om dit proces te versnellen, maar we hebben het niet volledig in eigen hand", aldus Farioli. "Maar de juristen doen er alles aan om hem speelgerechtigd te krijgen voor de wedstrijden tegen Vojvodina." Ajax speelt deze week nog twee oefenduels, voor het echte werk begint. Op 18 juli treffen de Amsterdammers Al Wasl, een dag later is Olympiakos de tegenstander.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!